Bakkerij ’t Stoepje

Coert Westerink is al jaren een gedreven marktkoopman met hart voor zijn klanten en zeer gepassioneerd over bewuste producten zoals speltbrood en zuurdesem. ‘Ik merk dat deze producten de laatste jaren ontzettend in populariteit toenemen. Een mooie ontwikkeling als je het mij vraagt. Wij houden de trends en consumentenbehoeften nauwlettend in de gaten en onze kennis up to date. Zo kunnen we onze klanten optimaal informeren en van advies voorzien.’

‘Kennis, vakmanschap en passie zijn onmisbare factoren binnen het bakkersambacht’, vervolgt Coert. ‘Juist nu mensen bewuste keuzes willen maken, hebben ze speciale wensen maar ook vragen. Je bent pas een echte vakman wanneer je je klant wegwijs kunt maken in je assortiment en kunt voorzien van specifieke informatie. Je leert je klant zo ook kennen.’ Volgens Coert zijn het exact deze factoren die ervoor gezorgd hebben dat zijn kraam is uitgegroeid tot een speciaalzaak met een grote vaste klantenkring.

Ook heeft de bakker en ondernemer een sterke mening als het gaat om het benaderen van zijn klanten: ‘Ik ben een enorme voorstander van persoonlijk contact. De consument goed informeren is één ding, maar het gaat ook om het creëren van een bepaalde sfeer. Ik vind het ontzettend belangrijk dat de klant geprikkeld wordt en met plezier naar onze kraam komt. Oftewel: ken je producten, maar ken vooral ook je klanten’, sluit Coert lachend af.